Az oldalról

Az oldal azért jött létre, hogy bepillantást engedjen a mikrofikciók világába. Ez a műfaj a hivatalos irodalomtörténetírásban a XX. század nyolcvanas éveitől létezik, spanyol nyelvterületen, elsősorban Latin-Amerikában, de Spanyolországban is rendkívül népszerű. (A műfaj rövid leírása a “Mi az a mikrofikció?” fül alatt található).

Mivel én magam leginkább spanyol nyelvű irodalmakkal foglalkozom, elsősorban fordításokat találhat majd az olvasó az oldalon, de hosszabb távon bármilyen kapcsolódó szöveget szívesen felteszek. Szeretném, ha széles olvasóközönséghez szólhatnának a szövegek, csak úgy, ahogy ez a műfajra egyébként is jellemző, vannak egészen elitista mikrofikciók is, amiket csak akkor érthet igazán az ember, ha rendelkezik hozzá bizonyos háttérismeretekkel, de vannak olyanok is, amelyeket alig lehet megkülönböztetni egy egyszerű vicctől.

Szívesen látok az oldalon vendégszerzőket, vendégfordítókat, ehhez a “Kapcsolat, szöveg küldése” fülre kell csak kattintani. 

Az első adag szöveg, ami a blogon olvasható, egy egyetemi szeminárium termése, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem spanyol szakos hallgatóinak köszönhető, hogy a mikrofikciós blog elindult. Hála nekik: Gladity Alexandra, Koncz Fruzsina, Kun Dániel, Wagner Hella, valamint Letti, Timi, Kitti és Evi.

Bakucz Dóra